Heta diskussioner

Ikväll har jag varit på bokcirkelträff på biblioteket, något som jag uppskattar mycket. Boken ”Om allt vore annorlunda” var temat för träffen. Kvällens diskussioner blev som vanligt heta, men ändå lite annorlunda än de brukar vara.

Ikväll var vi bara fem deltagare plus vår bibliotekarie. En person hade inte läst boken. En annan har relativt begränsade åsikter om boken, mer av typen att den är bra eller dålig. Det gav oss andra gott om tid att utveckla våra tankar, vilket var positivt men samtidigt är det alltid intressant med fler olika synsätt.

Boken betraktas som en HBTQ-bok och det blev också en stor del av diskussionen dvs inte bara boken utan HBTQ-frågor i samhället. Smygande gled diskussionen över till att bli allt mer politisk och SD förekom flitigt i debattinläggen. Jag känner mig inte helt bekväm i det, inte i en bokcirkel. Det gick bra ikväll men jag föredrar att diskutera böcker i detta sammanhang. Politik diskuterar jag i andra sammanhang.

3 tankar på “Heta diskussioner

  1. Måna frågor i dag leder inte helt osökt in på politiska ställningstaganden och hur vissa partier förhåller sig i vissa frågor. Jag kan mycket väl diskutera det men samtidigt så ska huvudsyftet vara bokens innehåll. Det får liksom inte komma i andra hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.