Författarhem

Gårdagens besök hos Strindberg, var förstås en häftigt upplevelse men det är inte första gången jag besöker författarhem eller åtminstone delar av hem. Det händer lite då och då. Jag uppskattar exempelvis Selma Lagerlöfs skrivrum som finns i Falun och jag har bott på ett hotell i Visby dit jag vet att hon reste för att skriva. Igår kväll såg jag ett tv-program och Karin Blixen, en författare jag inte vet som mycket om. Det var inte så länge sedan jag såg om ”Mitt Afrika” och det väckte nyfikenhet om Blixen och hennes författarskap. Imorgon ska jag till bibblan och låna någon bok av henne.

Började googla och inser att det finns ett Blixen-museum. Det ligger ungefär mitt emot ön Ven, min favorit-ö bland svenska öar. Tänker på de gånger jag stått där och sett mot Danmark, kanske precis rakt emot Blixens hem. Nu blev jag väldigt sugen på ett besök (både Blixenmuseet och Ven). Är dock lite osäker på om jag kan till mig informationen, då min danska är urusel. Men det borde vara möjligt att ta sig dit och utforska museet.

Ser redan fram emot att börja planeringen av vinterns resor.

6 tankar på “Författarhem

    • Borde kanske ägnat mer tid genom åren för att träna danska men så har det inte blivit. När jag var liten fick vi ”lära oss danska” i skolan. Typ 2 lektioner, så det räckte inte så långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.