Samtal, feelgood och tänder

Gårdagen innebar samtal av olika slag. En stor del av dagen satt jag med telefonen. Det kan krävas ganska många samtal innan man når rätt person. Det är tydligt hur mycket möten folk sitter upptagna i, oroväckande många möten. Igår lyckades jag i alla fall med hela listan av planerade samtal. Envishet och ihärdighet lönar sig.

Ännu roligare var det med lunchsamtal då jag åt lunch med en tidigare kollega. Det var så skönt att få vara sig själv, utan att behöva sälja in sig. Personliga samtal är något som jag uppskattar betydligt mer än intervjuer.

I gårkväll var jag på feelgoodfest på biblioteket. Så mycket fest var det nog inte men väldigt trevligt. Vi fick fika och massor av bra boktips inom feelgoodgenren. Bibliotekarien berättade och alla deltagare delade generöst med sig av egna tips. Vi fick även tips av en fotograf om hur man kan skapa fina bilder med böcker. Därtill fick vi skapa läsdagböcker. Det innebar att klippa och klistra med papper för att dekorera en skrivbok, vilket var mycket uppskattat bland deltagarna. Damerna älskade att pyssla medan jag själv var lite överrumplad då jag inte förväntat mig det av kvällen. Jo, det var enbart kvinnliga deltagare och många var med i någon av bibblans bokcirklar, dock ingen mer än jag från min bokcirkel.

Idag väntar tid hos tandhygienisten. Det lär inte bli något myssamtal utan snarare förhör om hur jag sköter tänderna. Jag brukar känna mig som ett litet barn när bannorna om tandtråd och mellanrumsborstar kommer. Så nu laddar jag för att kunna komma med bra svar.

8 tankar på “Samtal, feelgood och tänder

 1. Hoppas det gick bra hos hygienisten! I samråd med min tandläkare skippar jag henne och går bara till tandläkaren. Där får jag idel beröm, så det enda jobbiga där är notan…

   • Jo, men ändå… Men visst, det kunde blivit värre. Så billigt som sist minns jag inte när det var. ”Bara” 750 kr.

   • Jag brukar jämföra med besök hos frissan. Jag går betydligt oftare till frisören än tandläkaren och på ett år lägger jag hutlösa pengar på att bli klippt. Som jag ser det har tandvårdspersonal gedigen kompetens och avancerad utrustning vilket det förstår ska ha täckning för sin sina kostnader. På det sättet tycker jag att ett tandläkarbesök är mycket prisvärt. Jag får mycket vård och hjälp för pengarna.

   • Visst är det så, men det är konstigt tänderna inte tillhör kroppen. De som har problem med tänderna har ju knappt råd att fixa det.
    Men visst är frissan också en stor kostnad!

   • Och synen där glasögon inte är hjälpmedel.
    Å andra sidan, någonstans måste gränsen dras – allt kan inte hanteras av skatten. Vi behöver betala för oss själva även om det blir kostsamt för vissa av oss.

   • Så har det varit även för mig. Som frisk förövrigt kan det kännas lite trist men jag är hellre tacksam för att jag är frisk än avundsjuk på de som får stöd. Inget i livet är rättvist och kan man jobba så har man råd, det gäller bara att prioritera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.