När energin regnar bort

Har en känsla av att helgen regnade bort. Eller så kanske det är så att regnet, kylan och mörkret tjuvande min energi. Jag ser på min planeringslista att vissa saker inte blev gjorda. Men lite hann jag med.

I lördags tog jag pendeltåget för att köpa en varm jacka eller kappa. Jag fryser när jag är ute och eftersom jag kyler ner kroppen sitter frusenheten kvar länge. Jag hittade en mycket färgstark ullkappa som jag älskar. Men med tanke på snöblandat regn som vi haft i helgen, kanske något mer vattentåligt hade varit bättre. Jag blev i alla fall så nöjd och glad för min kappa att jag tog tvärbanan till Alvik och ett av mina favoritcaféer (jag har många). Det är lördagsgodis för mig – att få fika med en bra bok.

For vidare in till city och slogs av hur mycket folk som shoppade. Det var trångt och bökigt. Jag tycker att det är kul med alla utländska turister som kommer hit och spenderar pengar, men jag själv väljer hellre en annan dag för min egen shopping. Kvällen blev lugn och det kändes väldigt skönt. Jag har så många tankar i skallen att det är skönt att få kravlös vila ibland.

Söndagen blev nästan ännu gråare än lördagen. Snöblandat regn gjorde min härliga söndagspromenad till en liten utmaning för humöret. Jag frös. Jag fick bjuda mig själv på lunch för att pigga upp mig. Jag ringde och gratulerade min pappa på Fars dag. Jag hade förstås skickat både kort och present med posten och det var han mycket glad för. Jag har märkt att kortet har blivit allt mer viktigt ju äldre han blir. Han ställer upp det på hyllan vid sängen och det står framme länge. Som en påminnelse om att han är viktig för någon.

Avslutade helgen med att se filmen och Ted Gärdestad som visades på Tv4. Jag missade den när den gick på bio och har velat se den. Men oj vilken besvikelse. Den var inte alls som jag trott och jag kände inte igen mig i sådan som jag känner till sedan tidigare. Jag tycker inte att manuset var bra. Det var som att de försökte få in publiklockade delar, mycket men ändå utan bra fokus. Jag fattar att man inte kan få med allt men det här kändes bara rörigt och vinklat. Tur att jag inte slösade biopengar på den filmen.

Annons

6 tankar på “När energin regnar bort

  1. Helgvädret i huvudstaden var verkligen inte imponerande men vi var ute väldigt mycket ändå. Man får liksom göra det bästa av situationen men visst hade det varit trevligare med sol. Vi fick i alla fall fikat flera gånger och det smakade verkligen bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.