När man inte ser hela bilden

Gårdagskvällens ”Kalla fakta” sitter kvar i medvetandet. Det handlade om en Ystadsfamilj där barnen blev omhändertagna efter en del oklarheter. Barnen har inte gått i svensk skola och hela familjen har levt ett annorlunda liv.

När man hörde om familjen första gången, lät det oroväckande. Men samtidigt väldigt svårt att veta eftersom man vet så lite. Allt som sades var dessutom inte sant och en hel del spekulationer och rykten spreds. Inte heller igår fick vi alla svar men åtminstone ett annat perspektiv och några ytterligare pusselbitar.

Hela hanteringen från samhällets sida känns oroväckande och märklig. Mycket korrespondens via brev, få möten men bra dialog när den skedde, och sedan en helomvändning med omhändertagande. För mig kändes det som ytterligheter och att det bör finnas andra handlingssätt. Jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka och antagligen vet jag alldeles för lite för att kunna ha en åsikt.

Tänker att det kanske vi får vänta till barnen blir myndiga och får höra deras version av de liv de levt. Hoppas innerligt att de har de bra nu. Jag hoppas att alla lägger prestige åt sidan och gör vad som bäst för barnen, oavsett vad som hänt tidigare.

2 tankar på “När man inte ser hela bilden

  1. Såg inte programmet, tänker se det på play. Har läst att det var otroligt mesigt upplagt i frågor och så. Hela fallet verkar konstigt, det fungerar ju inte så i samhället att man kan ställa sig utanför. Tänker på barnens skolgång och sådant. Men, som sagt, jag såg inte programmet och känner inte till allt i fallet.

    • Jag tycker programmet var bra. Jag tycker att journalisten gjorde en avvägning av vilka frågor hon kunde ställa och låta föräldrarna få berätta sin version. Svår avvägning, visst kan man vara tuffare men då får man å andra sidan inga svar alls. Syftet var ju att få höra hur de ser på saken, inte anklaga eller vara domare. Det är nog klokt att ta reda på fakta först och döma sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.