När en god vana blir en ovana

Någon gång har jag fått lära mig att det kan vara bra med en tydlig gräns mellan arbetsliv och fritid för att ha balans i livet. Ett sätt som kan vara effektivt är att byta om dvs ha arbetskläder och fritidskläder. Detta kan vara särskilt viktigt när man jobbar hemma då arbete och fritid lätt glider ihop. Jag har i stort sett aldrig jeans på en arbetsplats, däremot brukar jag dra på mig ett par slitna jeans när jag skriver. Brallorna markerar skrivtid. Sedan en tid tillbaka har jag en mjuk klänning som jag drar på mig på kvällen, när jag är klar med arbetssökande och intervjuer. När den goa klänningen åker på, får jag vara ledig.

Nu har jag noterat en nackdel med klänningen. När jag väl satt på mig den, orkar jag inte byta igen. Det innebär att det inte blir några sena kvällspromenader eller liknade. Träning måste bli gjort innan jag tar på mig klänningen, annars blir den inte av. Det är som att klänningen blivit ett svepskäl för att inte behöva gå ut mer den dagen.

Det är märkligt hur hjärnan fungerar och att man kan göra saker för att hjälpa sig själv men även för att lura sig själv. Min goda vana för balans kan enkelt blir en ovana för lathet. Man, dvs jag, måste verkligen vara uppmärksam på mig själv för att säkerställa att syftet med mina handlingar blir som det är tänkt. Jag vill ju ha fler goda vanor.

5 tankar på “När en god vana blir en ovana

  1. Har jag klänning på mig tar jag på ett par överdragsbyxor så är problemet löst. Kanske inte den snyggaste kombinationen men som hundägare är man flexibel 😉

    • Klokt. Jag har funderat över någon form av tjocka tights eller liknade. Det finns ju många som klär sig så till vardags, även om jag själv inte skulle välja det.

  2. Det finns nån täckkjol också som man knäpper utanpå. Inte för att jag vill tvinga ut dig, stanna du inne på kvällarna om du vill, det gör jag. Jag sätter på mig morgonrock, sen kan man inte gå ut😉

    • Bra alternativ när jag är välklädd. När jag är hemma på kvällarna har jag aldrig strumpbyxor, mer av typen strumpor eller sockor och det blir det fortfarande kallt om benen med täckkjolen när kylan smiter in under kjolen. Du ser, jag är bortförklaringar till allt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.