Kylig morgon

Det var mer kyligt än vad jag var beredd på, när jag rusade mot pendeltåget i morse. Hade hoppat i jobbintervjustassen som vanligt utan att tänka. På perrongen kändes hur tunna byxorna är. Även en halsduk hade passat fint. Passerade över en bro och upptäckte halka. Det tyck som att senhösten är här, eller vad den nu kan heta. Är ju mest inne hela dagarna så kylan är egentligen inte så besvärande. Men i morgon ska jag vara varmare klädd.

Idag lyckade jag hålla min powernap till 15 minuter som bestämt. Det känns bra. Skönt med eftermiddagsvila när man haft en anspänning under dagen. En skönt avbrott innan man kastar sig över nya uppgifter.

Har precis kollat på Tv4:s ”Kalla fakta” och innan jag hann byta kanal överhörde lite om ett ”Bonde söker fru” men utomlands. Fastnade för ordet ”Avokadobonde”, det låter så fint. Det fanns även ”Vinbonde”. Tänker lite på språket och tänker att nog skulle kallas odlare här i Sverige typ ”Äppelodlare”. Eller så har jag missat något. Har för mig att jag tidigare kollat ordet ”biodling/biodlare” som låter konstigt i mina öron men har redan glömt hur man skulle tänka. Tur att jag inte behöver lära mig svenska som andraspråk, tveksam om jag klarat det så bra.

4 tankar på “Kylig morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.