Vi for upp med mor

Vi for upp med mor av Karin Smirnoff är den andra delen i bokserien om Jana Kippo. Den börjar där den första boken ”Jag for ner till bror” slutar och där Jana och hennes bror åker norrut för att begrava sin mor, enligt moderns anvisningar. Men det blir så mycket mer än en begravning och det kommer till att stanna längre än planerat.

I byn de kommer till finns flera släktingar. Byn präglas av en församling, som man kan se som en sekt. Det leder till den ena utmaningen efter den andra som Jana tar sig igenom på sitt egna sätt.

Som tidigare bok, har Smirnoff ett alldeles unikt sätt att skriva med ett säreget språk. Det är kargt, hårt och direkt. Berättelsen är fylld av tragedier, både i nutid och genom historien, vilket format människorna.

Till att börja med hade jag svårt att lägga ifrån mig boken. Jag läste och läste. Men sedan kom jag till en gräns där det blev lite för mycket, tycker jag. Det blev för många konstigheter på för kort tid. I mitt tycke var den första boken bättre. Samtidigt ser jag verkligen fram emot en tredje bok, som jag anar lär komma.

3 tankar på “Vi for upp med mor

  1. Jag läste den för några veckor sedan och instämmer i ditt omdöme. Den första boken var klart bättre men jag kommer också att läsa trean när den är ute.

  2. Pingback: Sen for jag hem | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.