Mellan fyra ögon

Mellan fyra ögon av Denise Rudberg är den fjärde boken i serien om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Det är några år sedan jag läste de tidigare böckerna i serien men kommer snabbt in i berättelsen. Som jag förstår det har Rudberg släppt den nionde boken i serien, så denna är knappast ny.

Polis och åklagare utreder ett mord. En man har blivit dödad av ett hårt slag i huvudet och polisen utreder olika personer i den mördade mannens närhet. Mannen satt i styrelsen för en skola och skolans rektorn är en av de personer med mystiskt förflutet.

Själva mordgåtan är tunn och polisarbetet är ganska simpelt, knappt så att jag vill kalla detta för kriminalroman. Fokus i berättelsen, som jag upplever det, handlar om huvudkaraktärerna och deras liv. Polisernas och åklagarsekreterarens kärleksliv upptar en stor del av berättelsen som innehåller alldeles för mycket sex för min smak.

Språket är lättsamt och har ett driv, så jag kan förstå att många uppskattar att läsa. Själv ser jag det som trevlig underhållning för stunden och det passar ju utmärkt i bland.

5 tankar på “Mellan fyra ögon

  1. Jag minns att den första boken i serien var bra men sedan tyckte jag att kvaliteten dalade betänkligt. De senare böckerna handlar mycket kärlek och sex vilket på något vis gör att kriminalgenren definitivt hamnar i bakgrunden. Jag slutade att läsa efter denna bok och kommer inte att läsa övriga i serien. Visst är det underhållning för stunden men jag tycker att det finns bättre sådan.

    • Jag tänker som du. Det här boken fanns i bokhögen, men jag kommer inte att köpa fler böcker, troligen inte låna heller. Men jag blir ändå nyfiken på hur karaktärerna kan räcka till nio böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.