Att ställa om

Livet som jobbsökande går vidare. Det är ett annorlunda liv med många märkliga upplevelser. Ingen dag är den andra lik. För min del gäller det att ta kontroll och fokusera på det jag faktiskt kan styra över, annat finns ingen anledning att lägga energi på.

Tillvaron är ojämn och oplanerad. Vissa perioder är tysta medan jag under andra tider springer från en intervju till en annan. En framgångsfaktor är att var förberedd, och det är jag alltid. En annan viktig faktor är att snabbt kunna ställa om. Det blir jag allt bättre på. Som vanligt är det så att träning ger färdighet och vana. Man kan lära sig mycket och man kan mer än vad man först tror, om man vara vågar.

En kontrast till snabba omställningar är långa processer. Förutsättningar förändras dessutom under tid. Jag får vara beredd på allt. Känner mig glad att jag har en trygghet i mig själv. En lärdom är dock att det tar av mina mentala krafter. Jag anspänningar och fokus gör att jag kan känna mig trött när jag väl slappnar av. Jag behöver mina lediga kvällar och helger. Det är ju inte så länge sedan jag pluggade, nästan dygnet runt. Återigen så är det här förmågan att kunna ställa om viktig.

Jag är i en lärorik period i livet där jag samlar på nya erfarenheter. Då får man vara lite trött om kvällen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.