En given väg

Har lyssnat till ”En given väg” av Patricia Tudor-Sandahl. Fick ett tips om boken som visade sig vara svår att få tag i eftersom det är några år sedan den skrevs. Biblioteket hade i alla fall boken som ljudbok, därav har jag lyssna. Teman är att hitta sin väg i livet, vad som är viktigt i det egna livet. Den väcker en del tankar men allt är inte så lätt att ta till sig.

För min del var det alldeles för svårt att lyssna på ljudbok. Jag hade behövt se orden, stryka under och markera. Boken innehåller både tankar, reflektioner, utdrag ur fantastiska dikter och referenser till andra böcker. Jag hörde men klarade inte av att lägga allt på minnet.

Upplevde till en början att boken passar alla som är intresserade av sitt inre och hitta rätt i livet. Men med tiden blev den allt mer andlig och allt mer religiös. Dock tänker jag att många att tipsen och övningarna handlar om att lyssna inåt, oavsett om man har en tro eller ej.

Totalt sett blev det en intressant, men svår läsupplevelse. Men det kanske säger mer om mig än om boken.

4 tankar på “En given väg

    • Så kan det vara. Om det är en härlig berättelse, då fångas jag direkt. Ibland räcker det med att uppläsaren gör det bra. Men här, där jag behövde tänka, gå tillbaka, anteckna mm, få fungerade det sämre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.