Våra bästa år

Våra bästa år av Hilary Boyd är en feelgoodroman i Londonmiljö. En 60-årig kvinna ställs inför det faktum att hennes man är kär i en annan vilket leder till många känslor och nya beslut som måste tas i livet.

Ett långt äktenskap, en trogen man och vuxna barn kan tyckas som en trygg plats i livet och där framtiden är utstakad. I denna berättelse ställs allt på ända när maken visar sig ha ett förhållande med en annan. Barnen kanske inte är så vuxna när tillvaron rämnar och hur orkar man med allt då. Hur kan en kvinna finnas för både andras och egna behov? Det är några av de aspekter som tas upp i berättelsen.

Det är lättläst och ett bra flyt. Visst kan man ana vissa förvecklingar men jag känner på något sätt för kvinnan och vill veta hur det går. Jag gillar att det är en mogen kvinna som huvudkaraktär, vilket inte är så vanligt i denna genre. Till en början blir jag irriterad över att hon inte riktigt vet vad hon vill, alltid ställer upp för andra. Sedan inser jag att det faktiskt är verkligenhet för väldigt många kvinnor, även idag.

Det här är ingen bok jag tar till hjärtat eller kommer att komma ihåg länge men det var en trevlig läsning för stunden och den har fått några tankar att gro.

Författaren har tidigare skrivit ”Torsdagarna i Parken” och ”Handen på hjärtat”.

För övrigt måste jag skriva att jag gillar omslagen till alla böckerna men jag är inte lika förtjust i översättning av titlarna. Denna bok heter ”A most desirable marriage” , Handen på hjärtat heter ”When You Walked Back Into My Life” i original. De ger åtminstone mig andra förväntningar på böckerna.

4 tankar på “Våra bästa år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.