I maktens öga

I maktens öga av Per Schlingmann är någon form av politisk spänningsroman. Den är svår att genre bestämma då den är både underhållande och spännande i en mycket politisk miljö. Det är sommar i Visby, det är politikerveckan i Almedalen och det är full fart i dramatiken.

Berättelsen har en näringsminister i centrum, en populär politiker som skulle kunna vara kandidat för att blir statsminister. Det spekuleras i om den kvinnliga statsministern är på väg att lämna och rykten av alla de slags sprids. Bakom kulissen finns ett högt spel som vi som läsare får följa via politiker, presschefer, media och lobbyister. Den ena märkliga händelsen avlöser varnadra och det krävs mycket av krishantering.

Det är full fart och snärtigt mest hela tiden. Korta kapitel gör att det går fort att läsa. Texten är fylld av varumärken såsom klädmärken och ölsorter. Däremot finns ingen djupare bakgrundsbeskrivning, utrymme för familjerelationer eller annat. Jag, som både är intresserad av politiskt maktspel och Almedalsveckan, tycker att det är en riktigt underhållande läsning.

3 tankar på “I maktens öga

  1. Spontant så brukar jag inte gilla politiska spänningsromaner men man ska kanske aldrig säga aldrig 😉 Just nu läser jag Jan Mårtensons senaste ”Homandeckare” och det brukar vara lättsam och trevlig läsning.

    • Har aldrig läst något av Mårtensson. Måste kolla om det kan passa mig. Ibland är det kul att testa nytt men ibland är det även skönt att läsa sådant man ”vet” att man gillar. Tiden är ju begränsad och läsningen ska ju inte vara något straff.

  2. Pingback: Harpsund tur och retur | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.