Vargarnas tid

Vargarnas tid av Elisabet Nemert kan beskrivas som en roman om människor som kämpar för det goda i en hård och ond tid. Berättelsens utspelar sig i Sverige under perioden under andra världskriget och i centrum står en ung kvinna som vill göra skillnad.

Kvinnan kommer från fattiga förhållande men lever nu ett nytt gott liv i Stockholm. Hennes bror är en viktig del i hennes liv och de äger butiker i Stockholm. Så småningom kommer fler personer in i berättelsen som alla har betydelse i kvinnans liv. Berättelsen börjar 1939 och tar sig hela vägen till 1945, och tar upp viktiga händelser under perioden. Berättelsen innehåller även lite mystik med tre vita vargar och en korp som både varnar och vägleder i berättelsen.

Till en början älskade jag att vara i den här berättelsen. Den är vackert skriven med många poetiska skildringar. Det gör att man behöver ha gott om tid att läsa denna berättelse, det går inte att stressa igenom den. Efter ett tag tycker jag att det blir lite för mycket av det goda. De goda personerna är så väldigt snälla, kärleksfulla, framgångsrika och fyllda av godhet. Jag hade gärna sett någon liten skavank hos dem.

En annan aspekt är att även om det är historiska beskrivningar, så är det fiktion men svårt att veta vad som är vad. För att njuta av berättelsen behöver man kunna hantera att det inte är en fakta beskrivning även om berättelsen innehåller fakta.

Om boken hade varit något mer koncentrerad, 75 sidor kortare, då hade jag lovordat det sköna i att få läsa om goda personligheter. Nu orkade jag inte riktigt hålla fokus boken ut. Jag ser det fortfarande som en trevlig läsupplevelse och jag har full förståelse för att många älskar Nemerts sätt att skriva.

5 tankar på “Vargarnas tid

    • Hon har ett speciellt sätt att skriva. Jag ska inte läsa hennes historia romaner. Men det finns en bok, Blå längtan, som kanske kan locka mig. Men det finns många andra böcker som ligger före i kön.

  1. Pingback: Olika perspektiv | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.