Söndagsutflykt

Ibland behövs inte mycket för att behöva ändra sina planer. Igår var det en 4 cm blålila blåsa som satte sig i vägen för mina vandringsplaner. Blåsor sitter ju alltid illa när de sitter på fötterna min blåsa sitter under trampdynan. Det går bara att gå i bra skor men jag kände att belastningen troligen skulle bli för stor under en längre vandring. Men solen sken så vackert och jag var snabb att planera om.

Det blev en utflykt med bil i Roslagen. Målet var Wira bruk, en liten idyll. Den är nog mest känd för sin sommarteater, Wiraspelen, som är en återkommande tradition. För mig var målet att insupa atmosfär, se de pittoreska lilla bruket och att fika. Där fanns även konstsmide, som imponerade stort på mig. Jag brukar nog inte falla för smide men denna gång såg jag så många fina saker. Det blev inget köp men jag ser det som perfekta personliga prestenter tex till bröllop eller andra högtider.

Vädret strålade men det var ”bara” 21 grader dvs inte de högsommartemperur som andra delar av Sverige har. Men det räcker gott. Jag tycker att det är jätteskönt att få vara ute och njuta av grönskan. Här hemma fortsatte kvällen på balkongen med en bra bok. Så avkopplande och skönt, och ändå berikande, kan en söndag vara. Helt i min smak.

5 tankar på “Söndagsutflykt

  1. Ibland blir det väldigt bra ändå även om en blåsa under foten gjorde att programmet ändrades något. Visst är det skönt att vara ute i naturen för tids nog kommer det sämre väder och höstrusk.

  2. Det blev ju bra ändå 🙂 Jag har också världens blåsa efter helgens promenader i skogen och lekarna på släktträffen. Fattar att du ändrade dina planer 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.