Tangodrottningen

Tangodrottningen av Akli Tadjer är en feelgoodroman som utspelar sig i tangons värld i Paris. En kvinna lever på dans, främst som danslärare och tangon har alltid funnits i hennes liv. Hon är dotter till en berömd tangodrottning men blev tidigt föräldralös.

Ett antal udda möten och händelser börjar skapa en viss oro i livet. En äldre person som betytt mycket i kvinnans liv blir allt sämre och tiden är utmätt. Mitt i denna röra finns flammande passion. Och massor av het dans.

Jag tyckte till en början att det var långdraget innan det började hända saker. Det är otaliga beskrivningar av sensuella danser. Sedan tar berättelsen fart för att blir lite för smörig och smetig för min smak. Det är något i kompositionen som jag tycker är obalanserad. Det räcker inte med vackra ord  för att få ihop en bra historia. Visst är den okey men jag föll inte för denna bok.

2 tankar på “Tangodrottningen

  1. Det låter inte som en bok för mig. Dans i all ära men ingående beskrivningar vill jag inte läsa om. Dans gör sig bättre på film skulle jag tro. Jag har precis påbörjat ”Vi for upp med mor”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.