Artipelag

Lördagsmorgonen var vacker och det borgade för en fin dag. Jag satte mig i bilen och körde söderut och sedan ut på Värmdölandet. Där finns Artipelag som är ett konstcenter i bedårande skärgårdsmiljö. Ett vackert utflyktsmål.

Tillsammans med en väninna tog vi en promenad och letade efter skulpturer som finns utplacerade i naturen. Kändes inte som att vi hittade alla, det fanns ingen karta, men de vi såg var intressanta. Det var i alla fall ljuvligt skönt att strosa, prata och njuta av värmen. Ett stort plus för Artipelag är att de har ett bra café så självklart fikade vi. Vi träffas inte så ofta så vi hade mycket att prata om. För mig var naturen, skulpturerna, fikat, samtalet och sällskapet lika välgörande.

Tog även en kort tur till Gustavsberg för att besöka Iittala Outletbutik. Det blev dock inget köp så jag fortsatt hemåt tomhänt. Hemma var min balkong en alldeles lagom solig plats, helt perfekt för läsning. Dock, nu känns det att det börjar mörkna tidigare på kvällarna. Vill jag läsa senare på kvällen så behöver jag gå in till min läslampa.

Jag älskar den här typen av fina lördagar och hoppas att jag kan göra söndagen minst lika härlig.

9 tankar på “Artipelag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.