Tankar om lästa böcker

Numera skriver jag om alla böcker jag läser, både bra och dåliga läsupplevelser, här på bloggen. Det är ett bra sätt att samla ihop tankarna om hur jag upplevt boken. Det är även riktigt roligt att gå tillbaka och läsa om vad böcker jag läst och vad jag tyckt. Det är faktiskt så att jag kan ångra att jag inte började tidigare.

Tänk alla böcker jag läst genom åren. Några minns jag, andra inte. Jag har ingen möjlighet att återskapa något lista över lästa böcker. Det är lätt att vara efterklok. Om jag kunde, skulle jag redan som barn fört statistik över lästa böcker. Det hade varit kul att kunna gå tillbaka och se vad jag läst. Detsamma gäller faktiskt teaterpjäser. Jag skriver om de jag ser nu men har kan inte återskapa historiken.

Minns när man var ung och spara biobiljetter. Någon gång under livet såg man de små lapparna som skräp och därmed försvann även den dokumentationen. För mig är film inget stort intresse, så det gör mig inte så mycket att missa den statistiken men jag kan ändå tycka att det fanns något fint i att jag som barn började samlandet. Så fint det hade varit att föra bok över lästa böcker.

Funderar nu över hur jag själv kan uppmuntra unga att skriva ner vad de läst.

9 tankar på “Tankar om lästa böcker

 1. Jag skulle vilja backa ett steg eftersom det för min del handlar om att inspirera barn och ungdomar till att läsa. Det är tyvärr så att dagens grundskoleelever läser mindre och mindre skönlitteratur för att det är annat som lockar. Den trenden behöver vändas för en god läsförståelse är grunden till alla inlärning och den kan inte tekniken ersätta.

  • Det håller jag helt med om. Även jag som inte känner så många barn, tycker att det är viktigt att uppmuntra till läsning. Det blir bl.a. böcker som presenter, att jag berättar vad läsandet betyder för mig mm.
   Jag tänker att jag kan bidra till att inspirera både till läsning och att skriva ner sina läsupplevelser. Jag kan åtminstone försöka.

   • Alla insatser är värdefulla när det gäller att slå ett slag för läsningen för man arbetar tyvärr i motvind 😦

   • Jo, jag har förstått att det är svårt. Men viktigt. Vi får kanske hoppas på någon ny sensation, ett komplement till Harry Potter, som ungarna vill läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.