Annabelle

Annabelle av Lina Bengtsdotter är en spännande deckare som utspelar sig i lilla Gullspång. En flicka har försvunnit och två poliser från Stockholm reser dit för att hjälpa till i lösandet. En av dem, en kvinnlig polis, har ett förslutet på orten och det är med ett visst motstånd som hon reser dit.

Det som börjar som ett mystiskt försvinnande, fortsätter i att många av det lilla samhällets hemligheter blottas. Samtidigt mår den kvinnliga polisen, som är huvudkaraktär, dåligt och vi får även ta del av hennes utmaningar. Det blir så där komplext som livet kan vara.

Det här är lättläst, det finns ett fint flyt i texten som gör att den är lätt att ta till sig. Både karaktärer och miljöbeskrivningar är tydliga och skrivna med en värme i det otäcka. På omslaget anges att boken fått utmärkelsen ”Årets deckardebut” och jag kan tycka att den har något speciellt trots att det finns många andra berättelser med liknade upplägg. Läsvärd underhållning tycker jag, som sammanfattning.

 

2 tankar på “Annabelle

    • Kul! Jag kommer inte hasta för att lösa fler böcker i serien. Jag har inget emot att läsa dem men det finns ju så mycket annat som jag också vill läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.