Arkösund

Det förlängda veckoslutet vid världens ände blev mitt första möte med Arkösund. Det är en vacker plats som ligger längst ut på Vikbolandet. Jag har länge tänkt att resa dit men det är sådant som stannat vid en tanke. Nu har jag ändrat på det.

Det var inte helt lätt att få fram information om vad som erbjöds. Det finns webbplatser och facebookinformation mm men de är inte så aktuella dvs mer generell information. Det har tex varit svårt att hitta öppettider. Det visade sig att Arkösund tycks leva upp under juli men redan i början av augusti stänger en del ställen. Jag uppfattar det som en plats som främst är för dem som har sina sommarställen där, medan turister kommer in mindre omfattning. En nackdel är att Arkösund inte är något man passerar, eller kan lägga in som en del av en rundtur. Det blir till att åka ett antal mil och sedan samma väg tillbaka igen.

Att Arkösund inte är mer tillgängligt tycker jag känns tråkigt eftersom jag tycker att det är en fantastisk vacker plats som fler skulle må gott av att få ta del av. St Annas skärgård är vacker och även att hålla sig på land ger god behållning. Jag tänker att det här en plats för lugn och ro där man kan koppla av och njuta av naturen. Visst kan man hyra kajak, äta på restaurang men det handlar om att man tar egna initiativ och gör det till sin egen vistelse. Vikbolandet är ett bördigt området så det fanns gott om gårdsbutiker att besöka för dem med matintresse.

För mig är kusten vid Arkösund en plats jag gärna vill återkomma. Jag skulle vilja uppleva dess olika årstider. Jag ser det som ett bra alternativ till att resa i Stockholms skärgård.

 

5 tankar på “Arkösund

  1. Vikbolandet har jag naturligtvis hört talas om men jag har inte besökt området och inte heller Arkösund. Av din beskrivning låter det som en behaglig plats att tillbringa några dagar på. Med tanke på att de flesta börjat arbeta igen så är det nog många orter som avfolkas rejält nu. Här har nästan alla turister åkt hem men några tyska husbilsägare håller ut några veckor till.

    • Det finns så många vackra platser i Sverige och som blir öde efter semestertider. När jag var på Österlen förra sommaren, hörde jag att kiosker och kaféer när skolor börjar eftersom de har sommarjobbare inte råd att ha annan anställd personal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.