Jag for ner till bror

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff är en otäckt bra roman. Här finns en nutid i ett mindre samhälle som är starkt präglat av historien och där många känner till, agerar eller låter blir att agera. Det finns smärta och råhet och jag vill blunda för vissa beskrivningar. Men samtidigt finns något mer och jag kan inte sluta läsa. Nu när jag har läst, vill jag slänga mig över fortsättningen.

I berättelsen centrum står en kvinna som lämnar sitt eget hem och far tillbaka till sitt barndomshem där tvillingbrodern bor. Han lider av alkolism, hon bestämmer sig för att stanna och får jobb inom äldreomsorgen. Många i det lilla samhället lever kvar, alla känner alla och alla känner till händelser i dåtiden som starkt präglat livet idag. Kvinna är i mitt stycke stark, vet vad hon vill och gör vad hon känner för. Romanen växer för varje sida.

Här finns många trådar, många bottnar och de tycks bli fler och fler. Det är en säregen ton som passar så bra i den karga, råa berättelsen. I vanliga fall brukar jag inte gilla för många ”teman” men här fungerar det utmärkt bra. Jag har full förståelse för all fin kritik boken fått. Nu vill jag läsa fortsättningen ”Vi for upp till mor”.

10 tankar på “Jag for ner till bror

  1. Pingback: Vi for upp med mor | På Gång

  2. Pingback: Sen for jag hem | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.