Om läsande

Att läsa många böcker är en del av att utveckla mitt skrivande, en del av min avkoppling och ett sätt att utveckla mig själv som människa. Det är inte alltid jag kan unna mig långa lässtunder men sommartid är en bra tid bör läsande.

För något år sedan vill jag har lite koll på att läsa böcker av både svenska och utländska författare och av både manliga och kvinnliga författare. Jag tror att det berikar mig att ha en bra blandning och balans i läsandet. För att hålla koll, för jag statistik. Det ser inte så bra ut i år. Det är hög tid att skapa bättre balans. Av de 53 böcker jag hittills läst i år är 45% av svenska författare men hela 70% av böckerna är skrivna av kvinnor. Jag behöver få in lite mer manligt perspektiv i läsandet! Jag behöver tänka till, när jag väljer böcker för att få en bra blandning.

Å andra sidan vill jag inte vara för hård mot mig själv. En del av läsandet är för avkoppling och då är det skönt att bara kunna ta en bok och läsa av lust.

4 tankar på “Om läsande

  1. Jag låter enbart lusten och genren styra min läsning och bryr mig inte om någon statistik. Det skulle störa nöjet av att läsa om jag skulle tänka i sådana banor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.