Heja Greta

Min beundrar Greta Tunberg sig allt mer stark. Jag var sent på bollen att följa hennes skolstrejk och har i ärlighetens namn inte följt allt hon gjort. Det som jag beundrar är hennes engagemang, att tro på något och att vara beredd att göra skillnad. Jag beundrar även att hon orkar säga ifrån när påhoppen haglar över henne. För mig är det viktigt med saklig debatt där man respekterar varandra. Givetvis behöver man inte vara överens om allt eller tycka lika men jag tycker att det är viktigt att visa respekt för andra och andras åsikter.

Jag kan bli djup besviken på vuxna som hackar på henne, ser ner på henne och kommer med personliga påhopp. Vad är det som driver en vuxen människa att försöka trycka ner och förgöra ett barn?

Jag blev jublande glad över att hon hittat ett sätt att ta sig över Atlanten, ett sätt som passar henne. Jag har sett så många dumma kommentarer där vuxna har ifrågasatt hur det ska gå till. Hon hittade sitt sätt! Nu är det som att vissa letar efter fel, för att misstänktliggöra och förminska henne. Det tycker jag inte om. Som sagt, saklig argumentation om klimatfrågan är helt okej, men inte personliga påhopp och förminskning av en ung tjej.

Min oro gäller även att dessa vuxna som ägnar sig åt förnedring och härskartekniker, är förebilder för andra, inte minst sina egna barn. Vad kommer det att göra med alla unga som växer upp nu, när de ser att påhoppen är okej?

2 tankar på “Heja Greta

  1. Greta är verkligen en het potatis! En ung tjej som engagerar sig retar alltid någon. Hennes skolstrejk är inte okej men hennes engagemang är det däremot. Det finns så många människor som tror att de räddar jorden och klimatet genom att släcka lamporna en timme när det är Earth hour vilket jag tycker är patetiskt.

    Jag tror att hennes engagemang triggar folk som absolut inte gör någonting själva för miljön vilket blir tydligt när någon annan tar krafttag. Tyvärr tror jag dessutom att det faktum att hon är tjej ligger henne i fatet. Nu kritiseras alternativet att åka med båt men hade det varit en kille så tror jag att tongångarna varit andra.

    Det är helt enkelt pinsamt hur en del vuxna agerar i denna fråga. Ungdomarna är vår framtid och nog vill vi att engagerade sådana ska ta täten! Slöfockarna som bara sitter med sina telefoner eller de som tror att de ska bli en ny Zlatan lär knappast uträtta stordåd. Tuffa ord kanske men jag retar mig verkligen på dessa inskränkta vuxna och hur de beter sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.