Trötter

Att behöva tända lampan över köksbänken för att se bättre, betyder att det är en grå dag. Det har inte regnat men jag undrar om det kan vara åska i luften. Jag är så otroligt trött och har somnat flera gånger under dagen, vilken kan vara väderrelaterat. Vågar inte sätta mig ner med en bok, då somnar jag igen, så nu gäller starkt kaffe som medicin.

Det mesta av dagen har ägnats åt jobbsökande. Tog även en tur till biblioteket. Det var dock stängt (begränsade tider under sommaren). Jag kunde lämna böcker men inte låna. Å andra sidan hade jag glömt lånekortet, så jag hade i alla fall inte kunna få ut den bok som väntar på mig. Det tycks vara en sådan dag idag.

Något som irriterar mig oerhört är ökad brottslighet i mitt område nu under sommaren. Dels är det tre killar som kör runt på moped, tränger och hotar ungdomar och snor deras mopeder. Jag fattar inte killarnas grymhet och att det ska vara så svårt att få fast dem. Det här är ungdomar, någons barn, som är så grymma mot andra ungdomar som blir helt förstörda av händelsen. Dels är det några som slår ner kvinnor för att sno handväska och andra väskor. En kvinna, 70-årsåldern, har blivit mycket allvarligt skadad. Helt galet för att sno en handväska (och en påse med ett par sko och en kofta). Det här har hänt alldeles nära där jag bor men jag inte sett eller hört något. Jag blir så arg när jag läser om dessa händelser.

Något annat som irriterar mig är att bad i okänd vattenkvalitet. I min kommun sker viss provtagning av vatten vid badplatser men inte tillräckligt ofta och det är svårt att hitta informationen. Nu har folk, många barn, blivit sjuka med diarréer, kräkning och utslag. Det känns så himla onödigt. Så mycket onödigt lidande för knattarna.

Nu måste jag försöka hitta något som piggar upp i denna grå vardag. Ska bara ta hand om tvätt, disk och lite annat först…

 

2 tankar på “Trötter

  1. Jag förstår din irritation! Varför ge sig på andra människor och hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt? Var finns respekten för andra undrar jag. Min svärmor blev för en tio år sedan ryckt på sitt guldhalsband. Tack och lov blev det inga allvarligare skador men däremot en mycket obehaglig händelse. Hon trodde att hon bodde i ett lugnt område men allt kan ändras.

    Här tar man vattenprover regelbundet men jag tror aldrig att det har hänt en enda gång att vattnet varit otjänligt. Tvärtom så är det mycket rent vilket känns bra.

    • Inga områden är helt förskonade, tycks det som.
      Regelbundet är bra, men prover behöver även tas tillräckligt ofta. Men det är ju inte så lätt att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.