Åska, kultur och god mat

Börjar känna mig lite dagvill. Försöker ju ha mina dagliga rutiner men det är inte lätt i värmen. Jag tål inte värme så bra så jag måste helt enkelt anpassa tempot.

När jag klev ut från hotellet på söndagsförmiddagen, kom jag ut i ett lätt regn. Det var fortfarande varmt så någon svalka erbjöds inte. Jag skulle ändå ta spårvagnen så det gjorde inget men några lätta droppar. Tyvärr hamnade jag i en riktigt åskskur när jag lämnat spårvagnen. Det passade inte så bra eftersom jag hade röda skinnskor på mig och en tunn vit blus. Blusen blev lite för genomskinlig och det är lätt hänt att skorna färgar av sig. Jag fick stå länge i en tunnel och vänta på solsken, men det var ju söndag dvs en ledig dag.

Målet var Röda Stens konsthall. Jag besöker gärna konstmuseer men har aldrig varit vid Röda sten. Det fanns två utställningar, så det var inte så stort. Låt oss kalla de ”svårtolkat”. Det var intressant att se men inget som inspirerar mig eller berör.

Tog mig tillbaka in till Göteborgs citykärna, strosade, fikade och besökte även Röhsska museet. Museet har hållit stängt en tid, så det var intressant att se vad som var omgjort och vad som var sig likt. Men varmt var det, så jag behövde gå ut för att få frisk luft.

Känner att jag inte orkar så mycket när temperaturen är över 30 grader. Jag satt länge vid vattnet och läste. På kvällen åt jag en god middag. Jag brukar mest fika men under denna resa har jag valt att även äta gott. Lite lyx efter åren som student.

2 tankar på “Åska, kultur och god mat

  1. När det är så pass varmt som 30 grader så får man helt enkelt anpassa aktiviteterna för annars blir det ändå inte lyckat. I dag har vi verkligen haft en tryckande värme här. Fika i all ära en jag äter hellre en god måltid eller lunch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.