Långa dagar

Det är söndagsmorgon och jag sitter hemma i min slitna fåtölj. Känner mig lite sliten. Kom hem strax före midnatt efter en lång lördag med resa. Här hemma finns ingen hotellfrukost, bara en tomt kylskåp. Inte ens mjölk till kaffe kan erbjudas.

Lördagen började i Åre, med långdusch, långfrukost och packning. Tåget hem gick vid fyratiden så jag hade gott om tid att strosa runt i Åre, utan direkta planer. Kollade affärer, fikade, satt och läste i skolskenet. Var även i Åre gamla kyrka och tände ljus. Min svägerska, som dog för drygt tre år sedan, skulle ha firat 50 årsdag om livet vore mer gynnsamt. Det väcker en del tankar och minnen. Då är det skönt att få vara ledig en dag.

Tågresan hem var inget jag såg fram emot, eftersom ditresan var obekväm. Denna gång fick jag en mer rymlig sittplats. Dock fick jag åka baklänges, min plats hade varken eluttag eller ventilation. Wifi fungerade inte heller denna resa. Det blev varmt och jag får nog erkänna att de sju timmarna kändes väldigt långa. Tågen är gamla och slitna. Det är ju fint med direkttåg mellan Stockholm-Åre men något mer komfort vore önskvärt.

Nu är det hög tid att ta hand om tvätt, städ och handling. När jag ser listan på saker att göra, kan man ana att det kommer att bli en lång söndag. Så får det bli.

2 tankar på “Långa dagar

    • Att det är framdukat och att man slipper disken är också en viktig del. Jag äter alltid äggröra på hotell och det äter jag inte hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.