Hoppla vilken start på dagen

Redan klockan sju klev jag över tröskeln till Folktandvården. Orkade inte ens äta frukost innan jag tog mig dit. Vet inte varför de ger mig en så tidig tid, det passar inte en morgontrötter som mig. Jag började hos tandhygienisten. En timme med uppfordringar och uppmaningar om hur jag ska bete mig. Kvinnan som jag går till är duktig men låter lite hård, man gör som hon säger. Jag tänker ofta att hon borde jobba i skolan och uppfostra slynglar istället för att uppfostra sina patienter. Nästa stopp var hos tandläkaren. Nya uppfordringar men även lite stöd. Det kändes som att jag spelade teater hela förmiddag. Jag försökte vara glad och positiv men kände mig liten och rädd inombords. Jag spelade till och med så kaxig att jag avstod bedövning. ”Fake it till you make it” – attityd. Försökte t.o.m. att le vid kassan när jag skulle betala kalaset som motsvarade en kortare semesterresa. Pust.

Efter denna, för mig, tuffa start på dagen behövde jag kaffe. Jag gick till ett café och njöt av kaffe och macka tillsammans med en bok. Genast kändes allt mycket bättre och livet kändes ljusare. Min tanke var att tillbringa resten av dagen på bibblan, men där var det inte öppet. De har tydligen semestertider och idag öppnar de sent. Istället gick jag till frissan och sedan fick det bli en promenad hem. Inga fler utlägg i dag, tack.

 

9 tankar på “Hoppla vilken start på dagen

  1. Vilken rivstart på dagen! Jag förstår inte varför just den yrkesgruppen måste vara så barsk och nästan snudd på otrevlig. Det har fått min gamla tandläkarskräck att blomma upp igen vilket verkligen inte var önskvärt. Efter semestern måste jag ta mig i kragen…

    • Visst blir man lite nyfiken på om utbildningen har en kurs i kundbemötande, pedagogik eller liknande. Jag hör många vuxna som är beredda att ljuda om användandet av tandtråd, bara för att göra ”tandvårdarna” glada. Respekt på ett mindre bra sätt.

  2. Man kan byta tandläkare också 😉. Jag hade tandläkarskräck tills jag hittade Narkos kliniken på Kungsholmen. Louise där är jättebra på att ta hand om en på ett lugnt o trevligt sätt. De är vana vid oss rädda där.

  3. Avstå bedövning, det gör jag alltid. Värre med än utan tycker jag. Men jag har en fantastisk tandläkare och hygienisten har jag avsagt mig. Men om du får en åtråvärd morgontid och inte behöver den, så kan du väl omboka? Det tjänar ju både du och någon annan på?

    • Tyvärr, så enkelt är det inte. Det är jättesvårt att få tider. Att boka om kan innebära att man får en annan tid flera månader senare. Jag har fått vänta tillräckligt för att få denna tid, behöver få hjälp och kan inte vänta till hösten.

      • Det borde ju inte vara så men de har svårt att få ordning på sina system och sina rutiner. Kanske att jag borde byta ställe men det finns annat som överväger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.