Det böljar och jag måste fundera över det

Livet fortsätter att bölja. Ibland får jag skjuts av en våg, ibland dras jag lite tillbaka innan jag får ny kraft igen.

Min ambition att läsa sommarkurser fick läggas ner tillförmån för jobbsökande. Det kändes som att behöva avstå, jag blev riktigt ledsen, men med lite distans blev det en möjlighet att skriva.

Min dröm att göra en långvandring får läggas ner eftersom jag behöver vara tillgänglig. Det kändes som att avstå men kan ge möjlighet till fler dagsturer och möjlighet att upptäcka den fantastiska natur som finns inom en tio mils radie.

Sommarvärmen ger sköna stunder på balkongen, medan svalare luft ger behagligare vandringar och regn ger skrivro.

Häromdagen fladdrade en fråga förbi på Facebook, jag vet inte riktigt var och hur: ”Är du en som lever ditt liv ett drabbas av livet? Valet är ditt”. Jag vet vad jag vill välja. Jag vill absolut inte fastna i känslan av det jag måste försaka. Jag vill lägga fokus på vad jag kan göra.

Men, idag fick jag en lite tankeställare om behovet av att samla energi. Tänker att det är när vågen dras tillbaka, som återhämtningen sker. Jag kanske inte behöver ha så bråttom att sätta fart igen. Fick en fråga om vad som ger mig energi. Jag är faktiskt inte riktigt säker längre. Så det ska jag ta reda på.

10 tankar på “Det böljar och jag måste fundera över det

  1. Ibland behöver man fundera lite på vissa saker som man trodde sig ha ett svar på. Att skynda långsamt kan vara klokt för det är inte alltid det som vi tror genererar energi verkligen gör det…

    • Precis. Jag har ganska bra koll, men känner ändå att jag måste stanna upp ibland för att fråga mig själv om jag gör rätt saker. Juli är en bra tid för en sådan reflektion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.