Sköna dagar

Känner mig mycket nöjd med min fredag. Lyckades väl under förmiddagen, gjorde vad jag planerat och lyckades få iväg några jobbiga brev, sådana som jag dragit mig för att ta itu med. Känns väldigt skönt när det är gjort. Bestämde mig för en tur till stan, då det är rea i en av mina favoritbutiker.

Det blev en riktigt härligt shoppingtur. Jag började i Årstaberg, söder om city och gick sedan över Årstabron och upp på Södermalm. Jag lyckades hitta flera tunikor som passar min nya stil och även två klänningar. Mitt favoritkonditori på Söder hade semesterstängt men jag hittade snabbt en ny favorit. Det var så ljuvlig att få sitta ner, vila benen samtidigt som jag fick ny energi av kaffe och macka. Fortsatt sedan genom Gamla Stan och in i city. Det blev över 20 000 steg och det kändes väldigt skönt. När jag jobbade var denna typ av shoppingrundor betydligt mer vanligt än under min tid som student. Nu njuter jag desto mer över att få ta hand om mig själv och få unna mig något fint. Kvällen avslutades med en bok på balkongen. Jag älskar att kunna sitta ute under ljumma sommarkvällar.

Försov mig under lördagen vilket innebar att jag sov bort hela förmiddagen. Sov så dåligt under natten och kanske var det därför som jag inte hörde klockan. En del av mig blir lite sur över att jag sover bort värdefull tid, en annan del tror att det är hälsosamt att sova ut ibland. Visst, det går ju inte att sova bort hela dagar men någon gång ibland må vara hänt, när det är möjligt. Åkte en på en liten utflykt till Skånelaholm Slott. Trots att det ligger mindre än 2 mil hemifrån, så hade jag inte hört om det. För mig är slottet inte så intressant med det är en vacker plats och ett trevligt slottscafé. Och billigt. Jag kunde inte välja kaka och valde flera. Jag trodde tjejen skämtade när hela kalaset kostade 45 kr. Det hände ju inte här i Stockholmsområdet.

4 tankar på “Sköna dagar

  1. Det var en billig fika, tycker mer man brukar chockas åt andra hållet!
    Det finns många platser på nära håll som man inte känner till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.