Sandhamn

Midsommar är inte min helg. Helst vill jag ställa in helgen men har valt att skapa en egen tradition. Min midsommartradition är att åka till Sandhamn och äta glass.

Det är härligt att kliva på ångbåten och glida fram genom Stockholm skärgård. På midsommarafton pyntar de båten med massor av björk vilket ger väldigt mycket midsommarkänsla. Det är så vackert. I går sken solen och även om vinden var sval. Resan till Sandhamn tar 3 tim och 40 minuter så man hinner både njuta av landskapet, äta matsäck och läsa en bra bok. Dock, det var trångt och en stor del av utresan fick jag stå då det inte fanns sittplats för mig.

Uppehållet i Sandhamn är nästan två timmar så det finns tid att strosa, äta eller njuta av en glass. Det var otroligt mycket folk på ön, det vimlade överallt. Tyvärr var bageriet stängt, det är annars en fröjd att få besöka dem.

Hemresan började bra, där jag fick en bra sittplats. Vindarna var svala ute i havsbandet, så det kräves en tröja eller vindtät jacka. Det var så vackert i midsommarkvällen. Ju längre inåt Stockholm, desto fler människor som klev på. Många hade varit på Gällnö, Grinda och Vaxholm för att fira under dagen. Låt mig säga att det märktes att de firat en hel dag med alkohol. Min mysiga plats förvandlades till ett fylleslag och till slut fick jag överge min lilla vrå.

Totalt sett blev det en fin dag. Jag behövde den dagen för att komma ner i varva och landa i sommaren. Hoppas kunna unna mig många ångbåtsturer i sommar, de ger riktigt bra avkoppling för mig.

6 tankar på “Sandhamn

  1. Man får skapa sina egna traditioner och göra helgerna till hur man vill ha dem. Midsommar tycker jag mycket om men inte nyår. Med en stressad hund blir den helgen en plåga.

    Ha en fin midsommardag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.