Planer för dagen

Sitter med morgonkaffet och lägger upp plan för dagen. Jag ska rösta och även åka för gratta mamma på morsdag. Det är 20 mil enkel resa, så jag för får inte söla för länge om jag ska hinna.

EU-Valet är inte alls enkelt, tycker jag. Debatten har till stor del handlat om frågor som inte har så mycket med EU att göra och en hel del frågor saknas i debatten. Jag har inte heller fått hjälp av valkompasser, då de visat de mest märkliga resultat. För min del handlar det mycket om förtroende. Det krävs en stark person för att orka driva på arbetet och få attraktiva uppdrag i parlamentet. Nåväl, jag ska nog hinna bestämma mig innan vallokalen stänger.

I år ska jag överraska min mamma. Hon vet inte om att jag kommer. Jag tycker att det finns något klokt i att fira och visa tacksamhet till sin mamman. Det kan göras på många sätt och för mig är det tacksamheten och uppmärksamheten som är det viktiga, inte dyra presenter. I min familj är fars dag och mors dag inte helt enkla dagar. Min bror, som förlorat sin lille son, har inte alls lätt att hantera fars dag och påminnelsen om att sonen inte kan fira honom. Hans dotter, som förlorat sin mamma, försöker hitta sitt sätt att hantera mors dag. Det är inte helt lätt men samtidigt ser jag det som något som tyvärr händer och som vi behöver lära oss hantera och hitta ett klokt sätt att göra det på. Jag har vänner som vill ställa in dagen eftersom inte alla har en mamma att fira. Där tänker jag att vi får glädjas med dem som kan, kanske se det som en påminnelse om att ta hand om våra mammor medan tid finns.

Nej, nu behöver jag en påtår innan jag tar mig an dagen.

 

8 tankar på “Planer för dagen

  1. Vi har aldrig firat Mors och Fars dag med presenter. Min pappa tyckte det var handlarnas dag och var helt emot det. Ibland har mamma fått en blomma, idag tänker jag bara ringa. Mina barn brukar fira sina svärföräldrar, för de är mer för firandet än vi. När nu barnen har egna barn firar de kanske själv,. Ibland kommer någon av dem hem, men långt ifrån alla mors dag. Det är helt okej med mig. Men de får gärna höra av sig idag 😉

  2. Firandet blir vad man gör det till och det är upp till var och en att skapa traditioner om man så vill. Tufft för din bror och för hans dotter just sådana dagar men jag tror att de kommer att lära sig att leva även med dem. Det brukar bli så med tiden även om man i stunden inte tror det…

    • Jag tror du har helt rätt. Brorsan vill ju helst ”ställa in” högtider och andra dagar som gör ont medan jag vill lära mig att hantera och hitta nya sätt att uppmärksamma dagarna. Ibland känner jag mig hård men jag tror att det är den enda vägen att gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.