Stora slottsrundan

Dagens aktivitet blev vandring ute på Bogesundslandet. Området är ett naturreservat på de stora halvö som har Vaxholm längst ut. Det är ett av mina favoritområden för avkoppling och återhämtning och det finns många fina stigar och rundslingor att gå. Idag valde jag Stora slottsrundan, ca 9 km. Jag har gått den en gång tidigare och idag gick jag i motsatt riktning för att få variation. Men egentligen behövs inte det eftersom årstiderna skiftningar ger så mycket variation.

När jag vandrar går jag ca 3 km per timme. Det beror på att det är små stigar, branter, stenar, rötter, uppförsbranter och annat som gör att man ta många korta steg. Jag vill även få ge mig tid att andas, lyssna, kolla in både djur och växter. Har jag gått upp för en brant och kommer till en öppen plats vill jag alltid stanna och se på utsikten. Jag har kängor och ryggsäck med vatten och godsaker.

Det ojämna underlag gör att många muskler får arbeta. Jag ser fram emot oväntat träningsvärk, det finns nästan alltid någon bortglömt muskel som vill göra sig påmind. Jag tycker även att det ojämna ger bra träning för bålen samtidigt som den påminner om att jag borde träna mer. Det är, tycker jag, oftast bålmusklerna som avgör om jag klarar mig från att ramla vid obalans.

Det var 12-14 grader och ett lätt regn, vilket är ganska skönt. Jag blir varm när jag går och behöver inte så mycket kläder, särskilt inte dagar som dessa som är vindstilla. Mina sommarvandringar har ofta varit alldeles för heta vilket tarvar mycket vatten. I dag var det gott med kaffe.

Jag unnade mig faktiskt två pausar. Den första pausen blev redan efter drygt en timme. Fick en ny termos i julklapps om jag är mycket nöjd med. När jag närmade mig målet stannade jag vid en badplats. Jag hade ju en kardemummabulle från Norrtälje som jag ville mumsa i mig. Tyvärr var det dimmigt så man såg inte så mycket av havet och dessutom tilltog regnet. Men vad gör det. Den här kaffestunden toppar veckans bästa, tillsammans med gårdagens, förstås.

Annons

8 tankar på “Stora slottsrundan

    • Eftersom jag blivit allt mer känslig för pollen, så var det skönt att kunna andras idag utan täppt näsa. Men visst, det var skönt att komma in igen.

  1. Jag tänkte faktiskt på dig i fina vandringar idag. Jag gillar nog grejen även om jag är ur form o rätt dålig på att läsa kartor. Men jag ska spara tipset om Bogesund o testa ngn helg. Jag är rätt långsam o vill liksom njuta av det hela o inte hasta fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.