Lördagsutflykt till Norrtälje

En snöig lördag i mars satte jag mig i bilen för en utflykt till Norrtälje. Jag kom bara några kilometer, innan en punktering stoppade mig. Idag, med sol i blick, gjorde jag resan. Vilket bra val!

Jag började med att åka till Gåsvik som ligger ca 3 mil norr om Norrtälje. Där har Edblads ett outlet som är som ett gottebutik för folk som gillar deras smycken. De har ju bra priser även normalt sett och när det 50-70% rabatt så kan man ju unna sig. Jag köpte bl.a. några ringar för 70 kr och örhängen för 85 kr. Överkomligt för att gå känna lite förnyelse.

Körde vidare tillbaka mot Norrtälje och stannade i något som liknade industriområde för mindre företag. Roslagsbageriet har sitt bageri där och jag ville köpa bröd av dem. Jag älskar deras surdegsbröd men har aldrig varit vid detta bageri tidigare. Idag blev det bröd och även några kardemummabullar som jag ska njuta av så snart jag förtjänar det.

Åkte vidare in till Norrtälje, strosade och fikade på deras äldsta kafé (samma ägare och bageri som Roslagsbageriet). Jag åt en surdegsbagel med lax och det var otroligt gott. Det var mycket folk ute på Norrtäljes gator och stämning var hög Jag fick ett gott skratt åt ett musicerande sällskap. Jag vet inte om det var något kulturskola eller likande. Det var blåsinstrument och trummar som spelade och folk som sjöng medan de tågade fram på de smala gatorna. De spelade låtar som ” When the saints are marching in” och ”Down by the riverside”. Problemet var att de inte spelade en låt i taget. Första delen av tåget spelade en låt och den bakre delen en annan. Vad folket sjöng hördes inte eftersom trumpeterna överröstade. Men stämningen var härligt och jag tror faktiskt att vi behöver mer sådant i vårt mörka land.

Innan jag for hem stannade jag för att handla. Jag brukar alltid köpa ”Roslagsägg”. Väldigt oklart om de smakar bättre än andra ägg men det är i alla fall min tradition. Eller snarare en perfekt ursäkt för att få åka till Norrtälje med jämna mellanrum.

8 tankar på “Lördagsutflykt till Norrtälje

  1. Pingback: Stora slottsrundan | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.