Otur, otur

Idag har jag konstaterat att jag är överkänslig mot rödvin. Otur för mig. Jag dricker inte mycket, några glas per år, men nu tycks det som att jag behöver dra ner konsumtionen ytterligare.

De senaste gånger när jag druckit rödvin har jag fått nästäppa. Det har blivit mer och mer påtagligt och ganska uppenbart att det är just vinet som boven i dramat. För två veckor sedan reagerade näsan direkt och jag hade svårt att få i mig innehållet i mitt vinglas. Ikväll satt besvären igång redan efter några klunkar och nästäppan och nysningarna tilltog. Tycker även att det känns konstigt i halsen så jag vill inte dricka mer. Min snabba googling tyder på att det inte är helt ovanligt, så jag får inse faktum.

Det är inte alls svårt att avstå men känns ändå lite om otur. Det hade känts lättare att över överkänslig mot bruna bönor eller stekt strömming.

8 thoughts on “Otur, otur

  1. Det är säkert histaminet som du är allergisk mot vilket inte är helt ovanligt. Halten av histamin är lägre i vitt vin och i viner som inte är fatlagrade. En receptfri allergitablett kan hjälpa men det beror ju på hur viktigt det är. Men visst, jag hade hellre varit allergisk mot lamm till exempel.

    • Tack för bra tips! Jag dricker så sällan att det inte är något större problem men ibland kan det ju vara trevligt att få unna sig.

  2. Testa vitt eller rosé. Alla röda viner är inte lika allergiframkallande. Maken får ibland röda fläckar över hela kroppen när han dricker vin, blir helt rödflammig och brännhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.