Ofrivillig testkanin

Det finns mycket som jag kommer att sakna när min studietid tar slut. Jag kommer dock inte att sakna allt IT-krångel. Under dessa tre år har vi fått hantera många olika IT-system och plattformar, som fungerat mindre bra. I höstas introducerades ett nytt system, som skulle vara lösningen men oj så mycket krångel det varit, framförallt för våra lärare men än för oss studenter. Vi som är distansstudenter är ju helt beroende av IT-systemen.

Igår skrev en lärare av eftersläntrare, som har uppgifter kvar att göra, behöver skynda på eftersom IT-systemet dvs det nya, ska fasas ut. Avtalet med leverantör är uppsagt. I övrigt ges ingen information till oss elever så vi vet inte vad som gäller i andra kurser som använder samma system. Det är trist. Nu gäller att rädda all information eftersom allt kan försvinna.

Jag känner mig som IT-avdelningens ofrivilliga testkanin. Det är ett uppdrag jag gärna slipper. För framtida studenter hoppas jag dock att skolan verkligen reder ut problemen och skaffar sig bra beställarkompetens och förmåga att driva IT-utveckling. Det behövs.

 

Annons

2 tankar på “Ofrivillig testkanin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.