Promenad längs Kungsholmens stränder

Det blev en fin helg. Lördagens utflykt till Uppsala fick mig att inse hur skönt det är att koppla av en stund, så jag fortsatte under söndagen. Behövde ta mig in till stan för några ärenden och valde Kungsholmen. Tog mig runt till fots och valde att gå ner till Rålambshovsparken och sedan gå längs Norr Mälarstrand mot Stadshuset. Det var svalt men skönt att få gå, andas och se omgivningarna. Jag brukar variera mina vandringar mellan naturvandringar och stadsvandringar och jag gillar båda.

Framme vid Stadshuset såg jag en uteservering och det såg så fint ut. Jag köpte en kopp kaffe och slog mig ner på en dyna med en filt om mig. Klockorna i Stadshuset började klämta och jag kände att det var en väldigt fin stund, en sådan man ska ta till vara och som blir ett varmt minne. Stunden varade i flera minuterar, tills vinden tog i och förde med sig kylan från vattnet. Kaffet svalade snabbare än jag hann dricka och det var så kallt att det blev svårt att vända blad i boken som jag läste. Jag var tunt klädd för rask promenad och att sitta stilla var inte så klokt. Jag blev genomfrusen. Det hjälpte inte hur raskt jag än gick när jag lämnade, jag frös fortfarande när jag kom hem. Brr.

Hemma unnade jag mig än mer lästid och kände hur ögonlocken blev allt tyngre. Jag la ifrån mig boken, ställde klockalarmet på 30 minuter och la ner huvudet på kudden. Precis när jag försvann in i sömnen började grannen hamra i väggen. Vad är oddsen för det? Somnade om och vaknade av alarmet, helt tagen en drömmen som jag befann mig i. Och jag var än mer frusen än tidigare.

En varm dusch senare kunde jag landa framför Svt:s Babel, det tillhör ju söndagskvällarna. Det ger balans i helgen.

2 tankar på “Promenad längs Kungsholmens stränder

  1. När man blir så genomfrusen kan det vara skönt att sätta fötterna i ett varmt fotbad och dra en filt om axlarna. Om man inte har tillgång till ett badkar förstås 😉 Annars lät det som en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.