Trygg men trött

Börjar komma in i mina rutiner och mitt exjobb känns allt mer som ett vanligt jobb. Idag hade jag lyxen med trevligt lunchsamtal med några kollegor. Det är inte alltid jag har sällskap, eftersom de andra reser mycket, så jag är glad för någon att prata med. Under sena eftermiddagen hade jag ett styrgruppsmöte för att gå igenom (och få godkänt) en projektplan. Det gick alldeles utmärkt, inte alls nervöst utan kändes som ett vanligt möte. Jag är total kontroll och är väldigt trygg i det jag gör.

Dagens enda nackdel var att jag ville gå hem när mötet var klart medan min handledare ville fortsätta. Min ambition är att ha koll på min arbetstid och inte jobba för mycket men det är ju inte alltid så lätt. Klockan hann passera 18.00 innan handledaren fick bråttom hem. Det innebar att det blev lite för sent för mig att mig till simhallen så det fick bli en kvällspromenad i stället. Det fungerar det också. I morgon ska jag kompensera och gå hem tidigare.

Nu har jag legat på soffan med en bra bok framför ögonen. Jag läser på norska och har en liten lista med ord jag inte förstår och måste kolla upp. Än så länge är listan faktisk ganska kort så tydligen är jag bättre på norska än jag anat. Men det går inte lika snabbt som att läsa en svensk text.  Det är faktiskt ganska skönt att läsa stillsamt.

Annons

2 tankar på “Trygg men trött

  1. Så skönt att du börjar komma in i ditt examensjobb och att det känns bra. När det gäller norska så snappar jag upp nya ord varje dag. Min närmaste kollega är norska men pratar en lite försvenskad variant. Dock slinker många norska ord med och jag lär mig på köpet. Även danskan är väldigt lätt att förstå men vi bor ju så nära.

    Ha en bra torsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.