O helga natt

O helga natt av Sara H. Olsson är en lättsam roman om två skrupellösa kvinnor som bor grannar. Detta är andra delen i en serie som utspelar sig i fiktiva Hallavik i Halland. Jag har tidigare läst första delen ”Du glädjerika sköna”.

Det är två levnadsglada kvinnor som står i centrum. Egentligen händer det inte så mycket i berättelsen, men det blir en del förväxlingar när det gäller kärlek, sex och alkohol. Även om det finns bekymmer så hanteras det mycket lättsamt.

Den här boken är minst sagt förutsägbar. Ledtrådarna smygs inte in utan flyter ut som stora bläckklumpar över sidorna som inte ens går att undgå i min feberdimma. Samtidigt så känns berättelsen mer som en transportssträcka mot nästa del i serien än en egen berättelse. Å andra sidan känner jag mig ung, det är som att läsa en lagom sliskig ungdomsberättelse. Även om personer passerat 35årsåldern fysiskt så beter de sig intellektuellt som bortskämda tonåringar. Det här är en ingen bok som jag rekommenderar även den är ett skönt tidsfördriv när man är sjuk och hjärnan inte orkar vara skärp. Målgruppen är troligen någon annan än mina vänner.

1 tanke på “O helga natt

  1. Pingback: Livet är en fest | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.