Röster och hörande

På företaget där jag gör mitt exjobb sitter vi i öppet landskap. Jag sitter faktiskt i ladugården som är vackert och funktionellt renoverat. Ett stort fönster ger en rogivande utsikt över en sjö. Som ny noterar jag olika företeelser i kontoret.

En person har en röst som hörs över allt. Förra veckan kunde jag höra mannen oavsett om han satt vid skrivbordet eller i ett konferensrum. Det är en man som pratar länge och omständligt och jag har redan lärt mig att det inte går att avbryta. Man får helt enkelt vänta tills han är klar. En kvinna på nedervåningen, jag vet inte vem, har också en stark röst som går genom allt. När hon pratar stannar allt, förutom för de som lärt sig att ha ögonproppar. Jag uppfattar att allt är accepterat och alla har lärt sig att förhålla sig till det.

Idag upptäckte jag att mannen med rösten har hörselproblem. När vi åt lunch kom han på att han glömt hörapparaten hemma. Jag reagerade på att han pratade mer än vanligt men antagligen hörde han inte något av vad jag sa och pratade därför på. Så enkelt kan det vara ibland. Hörselproblem ger en enkel förklaring till det starka röstläget.

2 tankar på “Röster och hörande

  1. Jo men visst kan det ge en förklaring. Dock berättade vår hörselpedagog att personer som hör dåligt vanligtvis pratar tystare och svagare än andra just eftersom att de inte är säkra på hur högt det låter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.