Noteringar vid skolpassage

Mellan mitt hem och den arbetsplats där jag gör mitt exjobb, ligger en skola. Jag passerar såldes skolan två gånger per dag och sneddar genom ena hörnet av skolområde och passar runt de olika skolbyggnaderna. Jag tror att det är en låg- och mellanstadieskola (heter det så fortfarande?) och tillfällig förskola.Varje dag slås jag av det kaos som råder i biltrafiken.

Det tycks som att väldigt många lämnar och hämtar barn med bil. De är betydligt fler än vad området klarar av och det saknas vändplats. Ändå är det många som kör in på området för att komma så nära dörren som möjligt och för att sedan ha problem att backa ut. Jag känner inte alls igen det här från mig egen skoltid då man gick eller cyklade till skolan. I detta område är det dessutom nära till bussen och nära till pendeltåg. Har svårt att förstå detta trafikkaos varje dag.

Det andra som jag noterar är att många barn hämtas av äldre person av typen mormor/morfar/farmor/farfar, det är åtminstone så som barnen tilltalar personerna. Det är dessutom något jag tycker mig uppleva bland bekanta som har barnbarn. Barnvaktsuppdragen duggar tätt. Jag gillar att barnen har bra relationer över generationsgränser men jag gillar även att barnen får vardagstid med sina föräldrar. Så långt går inte mina noteringar, att jag kan dra slutsatser.  Möjligt är slutsatsen att vi tiderna förändras.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.