Lördagsgodis

På lördagar får jag äta lördagsgodis och idag har jag fått det i två former; både fika och smågodis. Min kropp behöver inget godis men jag njuter av det och tycker att jag kan unna mig gott en gång i veckan.

När kaffesuget blev påtagligt vid ett besök i stan, så slank jag på kafé Esaias. De har gott kaffe och idag lockade de med förförisk kardemummabulle. Livet blir så mycket gladare med kardemumma. Det var så skönt att då vila benen en stund och se ut på alla som passerade på Drottninggatan. Det är lördagsgodis i min smak.

Eftersom det är lördag ville jag unna mig en liten påse med plockgodis. Numera är jag lite hård mot mig själv och får exempelvis bara handla smågodis när det finns små papperspåsar (helst de med bubblor på). I morse läste jag en artikel om att lura sötsuget genom att bara välja godis av en färg. Tanken var att eftersom hjärnan gillar variation så äter man mer. Jag vet inte om det stämmer men när jag stod vid plockgodiset valde jag turkos. Det var lite trist eftersom det inte fanns så mycket att välja på. Men det blev en liten påse som jag njutit av under kvällen.

Nu är lördagen snart slut och jag får helt enkelt längta till nästa vecka då nästa godisranson delas ut. Under tiden kan jag ju alltid fundera ut en ny färg.

1 tanke på “Lördagsgodis

  1. Pingback: Helg med blandad kompott | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.