Minnen från Löderup

Igår fastnade min blick på teven då jag såg Löderups strandbad. Jag har starka minnen från platsen i somras. Programmet, Husdrömmar, är inget jag ser regelbundet men igår blev jag förstås nyfiken då jag minns huset väl. Jag missade början på programmet, så jag ska se hela på Svt play.

Det var under min vandring mellan Simrishamn och Ystad som jag gick förbi strandbadet och huset i programmet. Det var också där som min energi tog totalt slut. Trots en lång paus så var det som att benen inte ville gå mer. Jag hade dessutom en tid att passa då jag skulle till ett Bed & Breakfast. En man uppmärksammade mig och erbjöd skjuts vilket jag tackade ja till. Jag är så oändligt tacksam för hjälpen som min hjälte gav.

Som jag minns det finns det grannhus till det huset som var med i tv-programmet. Jag minns aktiviteter och trädgårdsfix. Mannen som gav mig skjuts var vid ett av huset. Och faktiskt, med 99% sannolikhet var han med i en liten del av programmet. Jag var ju inte helt skärpt när jag träffade honom men jag är minns hans bil och just en sådan bil fanns parkerad vid huset i programmet. Som sagt, som jag minns det, finns ett eller två hus till så jag kan ju ha fel.

Åh, så jag längtar tillbaka. Jag vill uppleva mer av den delen av Sverige. Kanske till fots men jag funderar även på en bilsemester för att få uppleva mer utan energi tar slut. Kanske blir det en tur redan till våren. Jag tycker att det är lite trist att köra hela vägen från Stockholm, så jag överväger tåg och hyrbil. Det blir mer njutbart.

Funderar även på att skriva till mannen som jag skymtade i tv-programmet och fråga om det är han som är min hjälte. Jag vill ju gärna tacka för hans omtanke. Det kan väl inte vara påfluget, tänker jag.

Annons

2 tankar på “Minnen från Löderup

  1. Då tycker jag att du ska återvända men kanske välja bil i stället för att vandra. Då hinner du se mycket mer och slipper tappa orken som du gjorde i somras. Vårt landskap erbjuder verkligen mycket att se men jag är ju en smula partisk i frågan 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.