Boklunch och bio

När jag vaknade i morse visste jag inte var jag befann mig, hade ingen tidsuppfattning och inget minne av att klockorna ringt tidigare. Lite märkligt att man kan vara så långt borta i drömmens värld. Kom i alla fall upp i tid och fick skynda mig för att hinna med dagens studier.

Tåget tog mig med viss möda in till stan där jag åt lunch med min ena bokcirkel. Jag startade bokcirkeln för drygt 5 år sedan på min dåvarande arbetsplats. Jag trodde att cirkeln skulle dö när jag slutade men vi fortsätter att träffas vilket är trevligt. Till denna gång hade vi läst ”Sluta aldrig gå” som fick ett ganska ljumt omdöme av oss. Som alltid är det intressant att läsa sådan man inte själv skulle ha valt.

Efter lunchen blev det lite fönstershopping, eller snarare insupande av inspiration. Jag spanade efter min nya stil. Än så länge är jag i utforskarfasen och det är faktiskt lite kul att se sig omkring och studera modet. Att köpa väntar jag med till dess att jag tänkt klart. Så snart jag tröttnat satte jag mig ner på ett café med mina skolböcker. Jag får ju inte glömma att jag har en tenta denna vecka.

Eftermiddagen avslutades med fika med en väninna och sedan bio. Vi såg ”Britt-Marie var här”. Jag tycker att filmen var rolig. Dock, inte i klass med boken. Filmen saknade de avsnitt som berörde mig mest i boken. Det blev i alla fall en bra avslutning på en bra dag. Det är så skönt att få prata med en väninna en stund och påminnas om livet utanför studiebubblan.

2 tankar på “Boklunch och bio

  1. Vilken bra och omväxlande dag! Den filmen lockar mig inte alls för jag är inte så road av Backmans böcker tyvärr… Väldigt trevligt att ni håller liv i bokcirkeln fortfarande!

    Trevlig fredag!

    • Jag är glad för bokcirkeln. Det ger en anledning att träffas och man får ofta med sig en boktips. När det gäller Backmans böcker tycker jag inte att de är välskrivna men jag uppskattare värmen i berättelserna och att de inte dömer ut folk utan visar på förståelse och respekt. Trevlig fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.