Snön

Igår och i natt föll en hel del snö över mina trakter vilket direkt startar en våldsam debatt om snöröjningen. Tidigt på morgonen kom rapporter om att det inte hade plogats, plogats för dåligt, inte sandats, inte sop-saltats, att de som plogat orsakat för stora vallar, att vissa var totalt inplogade mm. Efter ett tag startade en motreaktion där folk började tacka för bra plogning och snöskottning. Sammanfattningsvis kan jag konstatera att önskemålen om perfekt snöröjning vid det egna hemmet är påtaglig men att förståelse för problematiken var mer begränsad.

Extra kul blev det att läsa när någon tackade för den exemplariska plogningen av sjön så att skridskoåkarna kan förslusta sig. Tyvärr innebär det plogande att två viktiga plogmaskiner gick sönder.

Tänker att just idag vill jag inte vara snöröjningsansvarig.

För egen del konstaterar jag att mina egna skor är viktigare än själva snöröjningen. Jag har den del ofodrade kängor med bra grepp men även några andra som är fodrade men där gummit inte biter i underlaget och där mönstret är för klent. Det här är tyvärr inte lätt att veta när man köper kängor. Det finns tydligen även undersökning som visar att många av de vinterskor som saluförs är undermåliga. Hursomhelst valde jag fel skor idag och halkade fram på varierande underlag

I morgon ska jag ut och skotta fram bilen. Även jag brukar bli inplogad och måste skotta ordentligt för att kunna köra ut bilen från parkeringen. Å andra sidan, med alla trafikvarningar så gör jag nog bäst i att låta bilen stå.

3 tankar på “Snön

  1. Personligen så tycker jag det är viktigast att stora vägar plogas. Jag ser hellre att de avstår från att ploga vår gata eftersom det brukar sluta med att vi blir inplogade och får skotta delar av uppfarten för att komma ut. Kan tänka mig att trottoarerna också är viktiga men bor man i en liten håla har vi inte så många av den varan. Här är det barmark fortfarande.

    • Här har det kommit massor av snö under natten och vet jag inte en som jag kommer ut ur porten.
      Generellt tror att vi måste tänka vad som är bäst totalt sett. Plogbilarna måste prioritera och ta en gata i taget.
      Men visst, några av förarna skulle kunna tänka till lite, innan de plogar in folk. Här är det några pensionärer som inte lär komma ut på ett tag.

  2. Pingback: Ett samhälle på väg åt fel hål | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.