Härligt ineffektiv helg

Stressade runt under lördagsförmiddagen för att hinna med allt som stod på min att-göra-lista. Egentligen hände inget speciellt med en kedjereaktion av många små händelser gjort att jag inte hann till Uppsala i tid och fick vända hem innan jag ens var framme. Jag missade alltså min tenta. Kall, trött och frusen gled jag ner i soffan, under en filt tillsammans med mitt lördagsgodis och några böcker. Och det kändes riktigt bra – det där betyget var inte viktigt för mig. Att kurera min slitenhet känns som en bättre prioritering och jag är glad att jag kan landa i att tillräckligt bra kan vara gott nog.

För några år sedan kom jag i kontakt med Sara Olsson. Vi är inte bekanta men jag har haft en kortare kontakt med henne. När jag för en tid sedan förstod att hon gett ut böcker, som hon skrev på då, blev jag förstås nyfiken. Det är anledning till att jag läst ”Du glädjerika sköna”. Det är svårt att ge en rättvisande beskrivning av boken då den ligger långt utanför mitt intresseområde. Jag är mer intresserad hur hon skriver och ska förstås läsa mer av henne. Just nu läser jag Betty värld av Marie-Louise Marc, även det en glättig feelgoodroman. Marc och Camilla Davidsson kommer till ett bibliotek nära mig om en månad och jag vill hinna läsa deras böcker innan jag går dit och lyssnar. Det blir massor av feelgood. Nästan lite för mycket. Så för att väga upp läser jag även Christina Richardssons bok, Sluta aldrig gå, där hon beskriver sitt liv som gatubarn i Brasilien innan hon kom till Sverige. Där finns varken glättighet eller feelgood och ger en välbehövlig kontrast. Boken är vald av kollegorna i en bokcirkel, annars hade jag aldrig valt att läsa den.

Idag vet jag inte riktigt var tiden har tagit vägen. Jag har pulat här hemma hela dagen, ändå syns inga märkbara spår av resultat mer än att jag varit handlat och fyllt på i kyl och frys. Det tog sin tid att gå till affären, då man halkar fram. Nu är jag hemma igen och är så grymt kaffesugen. Men det är åtminstone lätt att åtgärda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.