Utflykt till Södertälje

Fredagen startade tidigt med mötesförberedelser. Jag hade ett planeringsmöte med handledaren på det företag där jag ska göra examensarbete och ville förstås vara förberedd. Mötet gick bra, jag fick massor av nyttig information och kan komma igång direkt. Svårigheten kommer att bli att avgränsa arbetet så att tiden räcker till.

Efter lunch kände jag mig klar med veckans måsten och eftersom allt kändes så bra, bestämde jag mig för en liten utflykt. Jag tog pendeltåget till Södertälje. Det är kanske inte någon favoritort men jag har en del minnen från när jag var där som liten. Min farmor var född och uppvuxen där och jag fick följa med när hon besökte sina syskon.

Det blev en lugn och skön eftermiddag, där jag strosade och fikade. Jag minns så väl hur noga det var för min farmors syster att jag fick äta ”Södertäljekringla”. Drygt 40 år senare vill jag fortfarande ha kringla till kaffet när jag är i Södertälje. Dock tror jag inte att den ”riktiga” kringelvarianten finns kvar. Kommer även håg andra besök. Som fyraåring blev jag biten i kinden av en pojke, när jag var där. Då vill jag aldrig mer besöka Södertälje. Några år senare, var jag där igen och efter en lång dag ville farmors systers man visa mig något. Han tog med mig upp på övervåningen, öppnade en dörr och visade sitt hemliga rum. Där stod ett bord med ett stort pussel. Jag var så grymt imponerad över att en pensionärsfarbror hade ett eget rum för att lägga pussel. Vilken dröm!

Efter några timmar med gott fika och varma minnen tog jag tåget hem igen. Det blev en lugn kväll, precis vad jag behövde efter en tuff vecka.

Annons

2 tankar på “Utflykt till Södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.