Rivstart

Rivstart på terminen. Här finns ingen möjlighet till egen takt utan man får hänga på så gott man kan. Två av kurserna har massor av inspelade föreläsning, vilket jag satt med igår, timme efter timme tills ögonen inte längre orkade.

En av kurserna är på en plattform, där föreläsningarna/filmer avbryts med jämna mellanrum där det ställs kontrollfrågor. Dessutom kollar systemet så att man ser allt, annars markeras inte filmen som sedd. Känner mig som en liten oansvarig plutt igen, som inte har förtroendet att läsa på egen hand. Vår lärare älskar cement och har lagt upp filmer om cementtillverkning! Frågorna var helt irrelevant för temat för kursen men det var bara att bita ihop och försöka svara på frågor om förvärmare och frånavskiljare.

Även en annan kurs är välstrukturerad med massor av dokument att läsa. Den kursen innehåller massor av småuppgifter varje vecka och förstås grupparbeten. Det tar tid att sätta sig in i allt samtidigt som det ska presteras. Igår var det möte med läraren, idag möte med gruppen. Å andra sidan brukar det lugna ner sig. Har noterat att många lärare väljer strategin med rivstarter för att sedan ge mer arbetsro.

Än så länge handlar det om fyra inlämningar denna första vecka! Kanske kommer fler då ytterligare kurs drar igång i eftermiddag. Känner mig tacksam att jag förberedde mig redan förra veckan, annars hade det inte varit möjligt att hinna med allt.

2 tankar på “Rivstart

  1. Det kan man verkligen kalla för rivstart! Men när man väl är inne i arbetet så brukar det kännas mer greppbart. Vi har en obligatorisk fortbildning på jobbet där det också kontrolleras att man genomfört allt. Dock visar det bara att man har läst uppgiften men inte hur mycket man förstått…

    • Ibland kan jag förstå behovet av kontroll men jag är även mycket för att låta människor ta ett personligt ansvar.
      Märklig känsla att redan vara trött av alldeles för många timmar framför datorn – när det bara gått tre dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.