Istvillingar

Istvillingar av S.K Tremayne är en riktigt spännande roman som utspelar sig i ett skotskt kustlandskap. En tid efter att ett barn har dött, får familjen ärva ett hus och en ö och  väljer att flytta för att starta ett nytt liv. Flickan som dött har en tvillingsyster och redan i första kapitlet ställs frågan om vem som egentligen har dött och vem som nu lever. Det här för tankar tillbaka till vad som egentligen hände, när barnet förolyckades.

Berättelsen berättas både i från mamman och pappas perspektiv. Det här är människor med en hel del hemligheter och de har även mindre smickrade sidor. Det gör att man ibland kan känna deras smärta, ibland förfäras över deras agerande. Det är så blandade känslor och det är kusligt. Spänningen kommer även av att man inte riktigt vet vad man ska tro. Även när man anar, så väcks tvivel. Det gör att det här kan ses som en psykologisk thriller.

Jag gillade verkligen denna bok. Jag har läst många berättelser som utspelar sig på en ö med en fyr. I detta fall har fyren ingen central roll men det karga och otillgängliga landskapet bidra till stämningen och till handlingen på ett intressant sätt.

Annonser

11 thoughts on “Istvillingar

 1. Ping: Måndag igen | På Gång

 2. Ping: Skofynd, fika och god litteratur | På Gång

  • Den har tydligen fått väldigt olika kritik. Vissa tycker att den är superspännande (som jag) medan andra tycker att den är trist. Kanske har det med förväntningar att göra.

   • Jag brukar inte bry mig om kritik, jag väljer att bilda mig egna uppfattningar. Tycker att storyn verkar spännande. Sen hur boken som helhet är kan jag förstås inte ha nån åsikt om förrän jag har läst den. 😛

   • Självklart är det den egna uppfattningen och läsupplevelsen den ligger närmast de egna hjärtat. Jag tycker även att andras upplevelser är intressanta. Jag har fått upp ögonen för böcker jag inte annars skulle känna till, genom att läsa om andras upplevelser.

   • Eftersom jag recenserar böcker ibland på uppdrag av förlag eller författare vill jag inte påverkas i förväg av andra läsare.

   • Det är ingen risk med min blogg. Det är ytterst sällan jag läser något nytt. Ligger nästan alltid lågt efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.