Kort dag

I gårkväll tog jag beslutet att ge mig själv sovmorgon. Jag valde att inte ens ställa något alarm. Det visade sig vara ett misstag. Idag missade jag med råge både frukost, förmiddagskaffe och lunch. Det blev riktigt bråttom att få klar all administration och mejlkonversation under den korta tiden med dagsljus.

Tog pendeltåget in mot stan. Första anhalten var att lämna böcker på stadsbiblioteket. Därefter tog jag bussen genom ett snöigt Stockholm till Gamla stan och till en nätverksträff på det glada temat ”Klimatbedömning av el och värme”. Ämnet är viktigt men väldigt svårt.

Rusade iväg mot nästa stopp som var en prova-på-kurs på Folkuniversitetet dvs ett tillfälle som gör reklam för kommande kurs. Ämnet var pappersvikning och det var egentligen en felanmälan av mig. Men det var gratis så jag gick dit, tänker att erfarenhet och upplevelser kan bli en bra novell. Det visade sig vara mer intressant än jag trott. Det handlade om att vika nyttosaker och vi fick testa att göra ett anteckningsblock. Jag tror att kurser kommer att handla om att göra mindre böcker (det är dock inte bokbinderi utan enklare), mappar, album, askar, påsar mm. Jag är tyvärr inte så talangfull men oftast ger ju övning viss färdighet.

Promenaden mot pendeltåget och hemresan gick i regn, men snöhanteringen var i gång med plogar och skottare. Ljudet av snöskottning hör även här hemma hos mig där jag landat i fåtöljen. Om jag orkar flytta mig till soffan så ska jag läsa en bok, annars blir det direktgång mot sängen.

2 tankar på “Kort dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.