Systrar 1968

Ibland kan det vara skönt att koppla av med en film eller tv-serie. Igår satt jag framför datorn och kollade ”Systrar 1968” på Svt play. Det är en serie i tre delar och jag tror att den gick på tv i julhelgen.

En ung kvinna har svårt att få jobb som journalist men hamnar av olika anledningar på lokaltidningen i Ystad. Där tar hon snabbt chansen att skriva drivande och engagerande reportage i 1968-tidsanda. Hennes väninna, en konstnär kommer också till Ystad och de blir snart bekanta med dotter in familjen där de hyr.

Det är mycket 60-talet i filmen. Det finns i språket, ämnena och i massor av tidsmarkörer. Man kan fastna i att bara titta på kläder, bilar, frisyrer, cigarettrökning mm. Händelseförlopp är inte jätteoriginellt eller förvånande men det är ändå mysigt att följa de unga kvinnornas kamp. Jag gillade rollbesättning med massor av bra skådespelar och även några mindre kända.

I vissa avseende känns tiden avlägsen men i några avseende känns den ändå otäckt aktuell. Viss samhällsutveckling får fortare än annan.

2 tankar på “Systrar 1968

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.